Ramses Bekkenk voltooid zijn 75OneChallenge in Dwingeloo

Waar Ramses Bekkenk in mei Dwingeloo niet bereikte tijdens zijn 75OneChallenge kwam hij gisteravond na 37 uur en 30 min fietsen relatief fit aan nadat hij maandag ochtend om 7.00 bij Hotel Wesseling was vertrokken. Bekkenk daagt zichzelf al jaren uit door nieuwe wedstrijden over de hele wereld op te zoeken maar in de recente wedstrijd loze periode zocht hij de uitdaging noodgedwongen dichterbij huis. Na zijn woorden ‘ik wil graag een mooie non stop rit tussen de 700 en 800 kilometer gaan rijden’ bedacht zijn ploeg dat de bestaande wedstrijden Drenthe 200 en Bartje 200 een mooie basis voor een ‘challenge’ waren. De organisatie rond Drenthe 200 opperde om de Hunebedden 350 eraan vast te koppelen en een ‘monstertocht’ door Drenthe was geboren. 

‘Mijn start was perfect met droog weer, een aangename temperatuur om te fietsen en ook het eten en drinken ging erg goed. De eerste problemen kreeg ik eigenlijk pas rond middernacht toen ik net te weinig tijd nam om te eten en te drinken omdat ik op mountainbike route reed en me erg op het navigeren en sturen moest concentreren. Ik heb daarom besloten om op de volgende stop een ruime eet en slaap pauze in te lassen. Gelukkig bleef het langer droog dan voorspeld maar dinsdag ochtend rond tien uur regende ik toch voor de eerste keer flink nat en dat zou ook niet de laatste keer zijn. In de laatste twintig kilometer was het op mountainbike route naar de finish toch nog even flink afzien maar ik ben blij en opgelucht dat ik deze barre tocht hebben kunnen voltooien’, aldus Bekkenk.