Ramses Bekkenk zijn 75OneChallenge strand in Schoonheid in Schoonoord

Helaas heeft Ramses Bekkenk Dwingeloo niet bereikt tijdens zijn 75OneChallenge poging. Na 600 kilometer werd het steeds lastiger voor de Alkmaarder en in Emmen had hij het heel erg moeilijk. Uiteindelijk is hij toch weer opgestapt maar om kwart voor twee s’nachts onder Schoonoord vond hij zijn Waterloo toen met circa 50 kilometer te gaan bleek dat het echt niet meer ging.

Ramses Bekkenk – 750NE Challenge Drenthe – tussen Rolde en Eexterhalte na ruim 7 en half uur op de MTB over vele Drentse bospaden

‘Met de tientallen lange mulle paden, door de droogte van de afgelopen weken, wist ik dat ik donderdag aan een hele zware rit begon bij Hotel Wesseling in Dwingeloo. In combinatie met de koude nachten en het intensieve navigeren met veel kort en onverwacht bochtenwerk kost dat veel energie. Uiteindelijk zoveel energie dat mijn lichaam mijn geest en conditie versloeg omdat ik elke oneffenheid op mijn pad met mijn hele lijf voelde. Van deze rit door een prachtige provincie heb ik in het begin echt genoten, daarna geleden en uiteindelijk weer geleerd. Lessen die ik meeneem bij mijn volgende uitdagingen want ik ben nog niet klaar met het fietsen,’, aldus Bekkenk.

Photo: Rudie Ottens