Wheel-Tec en Ryde partner KMC-Mitsubishi-Koga

Dat er in Noord Scharwoude kwalitatief hoogwaardige wielen gemaakt worden door Wheel-Tec is bij velen al bekend. De bikers van het KMC-Mitsubishi-Koga team zijn daarom ook erg blij dat ze dit seizoen op Wheel-Tec wielen het terrein in gaan. De Nederlandse firma Ryde zal de velgen uit hun Trace serie leveren voor deze wielen die van spaken en nippels worden voorzien door Sapim.

Wheel-Tec  is een bedrijf dat zich specialiseert in de bouw van hoogwaardige handgespaakte mountainbike en racefiets wielen voor zowel recreatief als professioneel gebruik. De wielen worden in overleg met de klant geheel custom made voor hen opgebouwd. Hierbij wordt rekening gehouden met het lichaamsgewicht, het toepassingsgebied en de voorkeur van de klant voor merken en materialen. De wielen worden zeer nauwkeurig met behulp van professionele apparatuur opgebouwd. Hierbij worden de spaken meermaals “ontstresst” en op de juiste spaakspanning gebracht. Het resultaat is altijd een wiel met een optimale balans en stijfheid. Een maatwerk wiel dat “staat”. Naspannen is niet meer nodig en op spaakbreuk geeft Wheel-Tec levenslange garantie.

De Trace serie: de beste aluminium mountainbike velgen in hun klasse! De Trace velgen zijn bedoeld voor cross country gebruik voor marathons, wedstrijden, snelle tijden op je lokale rondje, maar ook voor ruige meerdaagse tochten door serieus terrein. Ondanks een gewicht dat serieus onder dat van de meeste andere lichtgewicht velgen ligt, biedt de Trace serie een goede stijfheid en sterkte. De interne breedte van het velgbed gaat van maar liefst 21 mm  voor de Trace XC, naar 25 mm voor de Trace Trail en een marktleidende 29 mm voor de Trace Enduro. Iedere verschillende breedte van de velgen past perfect bij een overeenkomende breedte van de banden. Zo leveren de banden optimale tractie en doorslagbescherming, beter dan smalle velgen dit doen.

Door de spaakgaten van de Trace modellen 3 mm uit de middellijn te boren kan het wiel met veel meer gelijke spaakspanning gebouwd worden omdat de spaken links en rechts onder een vrijwel gelijke hoek komen te staan. Dat komt de sterkte en stijfheid van het wiel aanzienlijk ten goede. Daarnaast zijn de gaten geboord in de richting waarheen de spaak moet, waardoor de gaten zo minimaal mogelijk zijn. Hierdoor wordt de druk van de spaaknippel goed over de velgbodem verdeeld en wordt buiging van de spaak bij de nippel vermeden om spaakbreuk te voorkomen. De gehele Trace serie is tubeless ready en door het verhoogde velgbed is het tubeless maken van een wiel ook zeer eenvoudig.