Roel Verhoeven en Tim Smeenge 14e in de Swiss Epic

Waar het KMC duo Roel Verhoeven en Tim Smeenge in de eerste drie etappes verschoond bleef van pech kregen ze in de afsluitende twee etappes ook hun portie tegenslag te verwerken. Een sterke start van de vierde etappe van Arosa naar Davos werd verstoord nadat Smeenge zijn achter derailleur beschadigde bij een val.

‘We waren de eerste klim op weg naar Davos goed begonnen en lagen op de 8e plaats toen ik ging in de afdaling onderuit ging en daarna mijn derailleur niet meer optimaal functioneerde. Ondanks dit malheur hebben we wederom genoten van de omgeving en de uitdagende route maar we zakten wel terug naar de 15e plaats in dag uitslag van deze Koninginnen etappe over 74 kilometer.’, aldus Smeenge.

De afsluitende etappe met start en finish in Davos voerde de bikers vanuit de start omhoog naar ruim 2300 meter hoogte. Vanaf daar doken Verhoeven en Smeenge weer omlaag naar Davos via de ‘Panorama’ trails. Ook in deze uitdagende etappe was het weer echt mountainbiken over schitterende single tracks, loodzware beklimmingen en technische afdalingen. Helaas raakte ik de laatste afdaling een steen en moesten we mijn band nog repareren waardoor we van de 13e naar de 15e plaats in de dag uitslag terug zakten. In het algemeen klassement zakten we ook terug naar de 14e plaats. Erg jammer maar we kijken tevreden terug op een schitterend evenement.’, aldus Verhoeven. De eind overwinning ging naar het Zwitserse duo Schurter/Forster.

Photos: Whyex Productions