Karen Brouwer wint de Veldslag om Norg, Tim Smeenge derde

Waar Karen Brouwer solo naar de overwinning in de Veldslag om Norg reed moest er na honderd kilometer bij de mannen nog stevig gesprint worden voor de overwinning. Jasper Ockeloen toonde zich de snelste voor Bas Peeters en Tim Smeenge. Het off road event kende dit jaar, ondanks Corona, een record aantal deelnemers met 2000 mountainbikers die verspreid in een tijdsbestek van twee uur in groepen van start gingen. 

‘Bij de bulten van Kloosterveen reden we met negen man weg en even later probeerde Ockeloen het met een lange solo. Nadat hij terug gepakt was dunde onze groep steeds verder uit tot er zes man over bleven in de finale in de Langeloërduinen. Het verschil werd daar echter niet gemaakt dus draaide het uit op een sprint.’, aldus Smeenge. Teammate Ramses Bekkenk lost the connection in the last kilometers and came in seventh.

‘Vanaf de start ben ik meteen volle bak weg gegaan en kwam al vrij snel alleen aan de leiding te rijden bij de dames. Het is altijd weer even afwachten met een eerste wedstrijd maar ik kon het tempo goed vast houden tot aan de finish. Lekker om weer een race te kunnen rijden en ik kijk nu al uit naar volgend weekend als ik in Spaarnwoude start.’, aldus Brouwer.