Bram Rood en Ramses Bekkenk tweede in Offroad Finnmark 700

Ramses Bekkenk en Bram Rood hebben hun tweede deelname aan Offroad Finnmark niet met een klinkende overwinning kunnen bekronen. De mannen begonnen al met een enorme domper aan de race omdat de fiets van Bekkenk spoorloos bleek op het vliegveld van Alta. In alle haast werd de reserve fiets die in nood als donor had moeten fungeren klaar gemaakt. Verre van ideaal maar noodzakelijk aangezien Bekkenk’s fiets ondanks beloftes niet op tijd werd afgeleverd.

De start was voortvarend en de mannen namen al snel de leiding in de wedstrijd in handen en na de eerste verplichte stop na 225 kilometer kon Bekkenk gelukkig weer over zijn eigen fiets beschikken. Onderweg hadden de mannen nog wel met kleine technische problemen aan de s’nachts in alle haast gemonteerde fiets af te rekenen en na 500 kilometer kwamen daar ook nog lichamelijke en persoonlijke tegenslagen bij en de snelheid liep drastisch terug. Ramses viel in een rivier en zat vast in drijfzand en Bram kampte met knie en maagproblemen.

‘We waren intussen gepasseerd door de latere winnaars Andreas Setting en Einar Bjørn van team ASEB en ik had zo’n ontzettende slaap zodat we een tijd gestopt zijn om te slapen. De dag en nacht voorafgaand aan de race ben ik diverse keren naar het vliegveld geweest voor mijn fiets die er dan weer niet was. Van een relaxte voorbereiding was dan ook geen sprake. Jammer dat het zo gelopen is maar uiteindelijk toch een goed gevoel om wederom te finishen in Alta na 700 kilometer en bijna 61 uur al is het dan op de tweede plaats.’, aldus Bekkenk.

Photo: Morten Broks