Winst en de leiderstrui voor Gerben Mos en Tim Smeenge

Een valse start in de proloog waarin Smeenge gisteren zijn zadelpen brak werd vandaag meer dan goed gemaakt door het KMC duo met de dag overwinning en de gele leiderstrui. Zowel de proloog als de eerste etappe vonden plaats aan de Westkaap van Zuid Afrika in Mosselbaai. Waar het gisteren in de proloog bloedheet was met temperaturen ver boven de 30 graden was het vandaag koel en daarin voelen Mos en Smeenge zich beter thuis.

‘Ik schoot gisteren halverwege de twaalf kilometer lange proloog uit mijn pedaal en lande vol op mijn zadel waardoor de zadelpen afbrak. Daarna volgden zes hele zware kilometers staand op mijn pedalen maar gelukkig verloren we niet teveel tijd en eindigden nog als vierde.’, aldus Smeenge.

‘Vandaag ging de etappe over 97 kilometer en na 40 kilometer reden we weg met het Inbuko team. Met nog zestig kilometer te gaan gaven we vol gas met de wind in de rug en de snelheid liep op naar ruim boven de vijftig kilometer per uur. Dat was iets te snel voor Inbuko en zo kwamen we alleen aan de leiding te rijden en wisten onze voorsprong verder uit te breiden in het resterende deel van de koers. Fantastisch om hier in mijn vijfde deelname aan Cape Pioneer Trek een etappe te winnen en de leiderstrui te dragen!’, aldus Mos.
Team Devmco eindigde vandaag als tweede en DSV Pro Cycling kwam als derde binnen.