Wederom tiende plaats voor Bekkenk-Rood in TransAlp

De tweede etappe van de TransAlp van Mayrhofen naar Brixen over 99 kilometer en 2500 hoogtemeters vond onder mooie weersomstandigheden plaats. Ramses Bekkenk en Bram Rood eindigden ook in deze etappe op een tiende plaats achter het winnende koppel Christoph Sauser-Max Knox. Ploeggenoten Stefan Vreugdenhil en Jim van den Berg wisten zich sterk te verbeteren ten opzichte van gisteren en kwamen als 22e aan in Brixen.

 “Na de neutralisatie begonnen we goed aan de eerste klim waar we als vijfde boven kwamen. Op een vlak gedeelte kwam er echter een grote groep terug waarbij snelheden van rond de 50 kilometer per uur gehaald werden. Gelukkig gaat het met mijn rug weer wat beter want daar had ik gisteren toch behoorlijk last van en ik maakte me daar wel wat zorgen om. Nu eerst herstellen want morgen wacht een zware dag met een vroege start om 8.00.”, aldus Ramses Bekkenk.

Wegrenner Jim van den Berg had ook deze etappe geweldig genoten. “En gekscherend: Alleen jammer van al dat offroad rijden. Ik merk natuurlijk wel dat ik techniek tekort kom maar merk ook dat het elke dag beter gaat. Ik zal natuurlijk niet als een volleerd downhiller terug komen na deze 8 dagen maar mijn techniek verbetert met de dag”, aldus van den Berg.

http://biketv.dk-interactive.de/video/Craft-BIKE-Transalp%253A-Etappe-2/141a96aac12a0912ce08c2dcbb163f2c