Bekkenk en Rood verlengen abonnement op tiende plaats

Etappe 3 van de TransAlp lijkt wat lengte betreft niet zo’n lastige klus maar wie naar het hoogteprofiel en de hoogtemeters kijkt ziet dat het geen relaxte toerrit is. Meteen vanuit de start moet er namelijk van 600 naar 2400 meter hoogte geklommen worden en in totaal gaat het om 2800 hoogtemeters in maar 56 kilometer van Brixen naar St. Vigil. Het abonnement op de tiende plaats werd ook op de derde dag door Ramses Bekkenk en Bram Rood verlengd. Dagwinnaars waren Markus Kaufmann en Jochen Käß die tevens de leiding in het algemeen klassement overnamen van Karl Platt en Urs Huber. Stefan Vreugdenhil en Jim van den Berg kenden met twee lekke banden een minder gelukkige dag. 

“Die lange klim meteen vanuit de start was echt afzien maar we hadden gelukkig wel meteen een mooi klimritme te pakken. Helaas ging het afdalen vandaag met mij wat minder. Ik kwam niet lekker in mijn ritme en we verloren daardoor weer enkele plaatsen bergafwaarts.”, aldus Ramses Bekkenk.

 

“Ik dacht dat ik echt wel een potje kon afzien maar deze wedstrijd slaat werkelijk alles. Je moet blijven geven en eigenlijk heb je geen moment rust. Daar komt ook nog eens bij dat we vandaag wat tegenslag hadden en er geen ploegleidersauto achter je rijdt maar dat je jezelf moet redden. Gelukkig is Stefan fietsenmaker dus dat lost zich altijd weer op maar je merkt toch dat je na zo’n gedwongen stop je je ritme weer moet zien te vinden.”, aldus Jim van den Berg.

http://biketv.dk-interactive.de/video/Craft-BIKE-Transalp%253A-Etappe-3/ef333d3225e01b53d57ffdca8f8a9321