Bekkenk en Rood tiende in eerste etappe TransAlp

Ramses Bekkenk en Bram Rood hebben de eerste etappe van de TransAlp van Mittenwald naar Mayrhofen over 111 kilometer en 2100 hoogtemeters goed verteerd. Ze eindigden op een nette tiende plaats achter de Duitser Karl Platt en Zwitser Urs Huber. Ploeggenoten Stefan Vreugdenhil en Jim van de Berg kwamen als 31e aan in Mayrhofen.

 “We gingen lekker van start en reden met 5 koppels op de plaatsen 6 tot en met 10. Helaas moesten we twee keer van de fiets om even wat lucht bij te vullen in een langzaam leeglopende achterband waardoor we wat tijd verloren. Het belangrijkste is dat we weten dat de vorm goed is en we mee kunnen gaan doen voor een toptien klassering.”, aldus Bram Rood.

Ook Stefan Vreugdenhil keek tevreden terug op de eerste etappe. “Jim heeft nog niet zoveel op de mountainbike gereden maar het liep lekker en ik moet zeggen we hebben van de route genoten. In de beginfase van de wedstrijd zelfs nog even virtueel in het geel gereden toen we op kop van het peloton naar de eerste klim reden. ”, aldus een lachende Vreugdenhil.

http://tv.bike-magazin.de/video/Craft-BIKE-Transalp%253A-Etappe-1/07ab2c5821842ecb4e7f67eab4246a1f