Vorm van de dag

De renners van het Mitsubishi Mountainbiketeam strijden al vanaf het begin van het seizoen mee om de podium plaatsen. Er wordt hard getraind om in vorm te komen en te blijven, maar uiteindelijk wordt veel bepaald door de vorm van de dag. Tussen alle goede prestaties zitten daarom ook mindere dagen, een niet te voorkomen fenomeen.

Zo fietste Karen Brouwer voor haar gevoel in Holten achteruit en volgde de weken daarop ondermeer winst in België (Ardennes Trophy) en Arnhem! Ook dit weekend liet Karen weer van zich horen door op het zware en technische parkoers in Landgraaf achter Anne Terpstra (1e) en de Belgische Githa Michiels (2e) als derde te eindigen.
Karen: “Ik had het in de tweede ronde even zwaar op de 600 meter lange klim, maar kwam daarna toch weer goed in m’n ritme. En……met deze derde plaats stijg ik nu naar een tweede plek in het Algemeen Klassement van de Dynasys Topcompetitie!”

Het achteruitfiets-gevoel gold dit weekend voor Bram Rood die in Tsjechië aan de start stond van de Malevil cup, tevens het EK Mountainbike Marathon. Bram is nagenoeg al het hele jaar in goeden doen, de teleurstelling is daarom groot als het in Tsjechië niet lukt. Bram: “Het begin ging lekker, de eerste 45 km zat ik bij de top 20! Maar daarna zakte mijn tempo iets en dat wordt op dit niveau direct afgestraft. De laatste 10 km ben ik nog door 4 man ingehaald, auw! Uiteindelijk ben ik als 30ste gefinisht, jammer dat mijn offday me juist in dit weekend overkomt.
Het parkoers was mooi, er zat van alles in. Alleen de eerste 15 km vielen iets tegen, die waren wel heel erg snel.”

In Landgraaf kende Mitsubishi renner Mark Groen een zware dag in de race van de Masters 1. Het startveld in deze klasse is over de breedte zeer aan elkaar gewaagd. Om in de top tien te finishen moet daarom alles “kloppen en meezitten”. Mark mist net dat beetje wedstrijdritme om zijn traditionele snelle start ten volle uit te buiten en finisht in Landgraaf op een 14e plek.

Plezierig is de comeback van Bart Barkhuis van het Mitsubishi Mountainbiketeam in de race voor elite en beloften. Sneller dan verwacht blijkt Bart al weer in staat om een volledige race uit te rijden, nota bene op het zware en veeleisende parkoers van Landgraaf. Zal het Bart lukken om op het komende NK voor een stunt te zorgen?

Bart Barkhuis ziet af..