Willingen 2012, koud, regen en podium

Het zit Mitsubishi renner Ramses Bekkenk niet mee, in bijna elke marathon waarin hij dit jaar start zijn de weersomstandigheden slecht. Willingen is daar geen uitzondering op, het regent continue en de temperatuur ligt rond de 12 graden. Dat maakt een marathon extra zwaar want naast de duur-inspanning vreet ook het op temperatuur houden van lijf en ledematen energie. Aan de andere kant lijkt het alsof het voor Ramses nooit zwaar genoeg kan zijn.

Ramses: “Op de startklim reed ik zonder overdreven inspanning samen met Tim Wynants een stukje voor de groep uit. In de afdaling die volgde kwam echter een grote groep bij elkaar en werd er “rustig” gereden tot het einde van de eerste lus. Nadat de renners die voor de korte ronde kozen eraf waren, bleven we met 4 man over: Robert Mennen, Benjamin Sonntag, Tim Wynants en ikzelf. Tim moest in de 2e ronde redelijk snel lossen en met de overgebleven groep van 3 werd in goede samenwerking de voorsprong uitgebouwd. Bij de splitsing naar de 3e lus heb ik even getwijfeld. Ik was de minste van de 3 en kon de midden afstand winnen maar een marathon blijft voor mij toch de langste afstand….De winst in de “Mittlere Runde” liet ik zo aan de mannen van (Milka) chocola die inmiddels al op flinke afstand waren gereden.

Halverwege de laatste lus moest ik uiteindelijk lossen…. Helaas, maar een prettige bijkomstigheid was dat ik nu eindelijk mezelf tijd gunde voor een plaspauze (ik moest al zo’n 3 uur hoognodig….). Daarna “rustig” naar de finish gereden en door dit lagere tempo kreeg ik het nog flink koud! Uiteindelijk bijna onderkoeld over de finish, maar ik ben zeer tevreden met mijn rijden en deze 3e plaats!”

Voor het Mitsubishi Mountainbiketeam stond ook Ad de Brabander in Willingen aan de start. Ad reed de “Mittlere Runde” en finishte verdienstelijk als 18e bij de “Herren”. Ad: “Natte gladde afdalingen, dat is niet mijn ding. Meestrijden voor een top tien klassering zat er daarom niet in, maar ik heb toch lekker 96 km weggetrapt!”

Ramses na de wedstrijd, getekend door de inspanning en vermoeidheid

Robert Mennen won de lange afstand voor Benjamin Sonntag (2e) en Ramses Bekkenk (3e), Mennen wordt als een groot talent gezien in Duitsland en maakt deel uit van het Topeak/Ergon Racingteam met toprenners als Wolfram Kurschat en Alban Lakata.