Sterk deelnemersveld tijdens Spessart MTB Marathon

Mitsubishi renners Bram Rood en Ramses Bekkenk waren dit weekend in Beieren te vinden. Dat betekent een lange reis maar als deelnemen aan de Spessart Mountainbike Marathon op het programma staat neem je dat graag voor lief. Natuurpark Spessart is een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Europa en een prachtig mountainbike gebied. Dat gecombineerd met een prima organisatie en enthousiast publiek maakt deze marathon tot een van de beste in Duitsland.

Na winst in 2011 voor Bram Rood moeten zowel Rood als Bekkenk nu genoegen nemen met een plek net naast het podium. Duidelijke winnaar wordt Matthias Leisling (D) die tijdens de TransGermany al toppers als Karl Platt had verslagen. Tim Böhme (D) van het bekende Bulls team finisht als tweede op bijna 5 minuten. De strijdt om de derde plaats gaat tussen 2 Duitsers en de beide Mitsubishi renners en blijft spannend tot de laatste kilometer. Uiteindelijk is Roland Golderer (D) van Team Texpa de sterkste van de groep van 4 en geeft Bram Rood (4e) en Ramses Bekkenk (5e) net het nakijken.

Ramses: “Voor Bram en mij was dit de laatste serieuze test voor de Transalp over 3 weken. Er stond een sterk deelnemersveld aan de start in Frammersbach en na 15 km in de wedstrijd zetten Leisling en Böhme een versnelling in die eigenlijk niemand kon volgen. Een klein groepje met Bram en ik reden nog 1 keer het gat dicht maar dat was het dan ook, Leisling en Böhme waren duidelijk een klasse beter.

Uiteindelijk bleven we met 5 man over, en aan het einde van de 1e ronde plaatste ik een versnelling met
als doel de groep uit elkaar te trekken om zo met Bram samen weg te kunnen rijden. Dat lukte niet, halverwege de tweede ronde liet ik voor Bram een gat vallen in een afdaling, maar ook Bram kwam niet weg.
25 km voor de finish had Bram een slecht moment en moest hij lossen op een lange asfalt klim, we bleven met 3 man over die voor plek drie leken te gaan strijden.

Vlak voor de laatste klim (waar mega veel toeschouwers staan) werd het heel hectisch. Texpa rijder Golderer demareerde, Bram had zich herpakt en ons zeer knap achterhaald en kwam over mij en Asbacher heen.
Op deze laatste klim reed Golderen weg, ik kon net bij Bram aanhaken en Asbacher moest lossen. In de laatste afdaling reed Bram nog heel hard naar beneden maar hij kon Golderer niet meer bijhalen. Uiteindelijk met 4 man binnen een minuut gefinisht na een zeer harde maar eerlijke wedstrijd.”

Bram: “Nadat in het begin van de 2de ronde eerst Vonhausen (texpa) moest lossen uit de groep van 5 begon halverwege de tweede ronde de afstand mee te spelen. Op de een na laatste lange klim plaatste Goldener een demarage, ik moest passen en ben mijn eigen tempo gaan rijden. Gelukkig reden ze niet heel ver weg en kon ik ze blijven zien, het was maximaal 150 meter. Na deze klim wist ik dat ik nog 25 km de tijd had om terug te komen voordat de laatste finale klim begint en deze 25 km is typisch zo’n stuk voor mij!

Het lukte me om bij de start van die laatste klim bij Ramses, Golderer en Aspacher aan te sluiten, ik deed weer mee in de strijd om de derde plaats! Op deze klim staan heel veel toeschouwers en dat motiveert, met Ramses in mijn wiel lukte het uiteindelijk om naar de 4de plaats te rijden, Golderer was niet meer te pakken. Om vanuit een verloren 6e positie me toch weer naar voren te knokken en niet in te storten geeft me een super boost en veel vertrouwen voor de komende Transalp.”

Overigens staan zowel Bram Rood als Ramses Bekkenk uiteindelijk toch op het podium, Rood als 2e bij de Heren en Bekkenk als 3e bij de Masters 1.

Bram 2e bij de heren
Ramses 3e bij de Masters 1