Teus Ruijter en Wim de Bruin zesde in 4Islands stage race

In Kroatië zijn Teus Ruijter en Wim de Bruin dinsdag namens KMC voortvarend van start gegaan met een vijfde plaats in de proloog van de 4Islands stage race. Tijdens deze vijf daagse mountainbike wedstrijd start iedere etappe op een ander eiland aan de Adriatische kust. De proloog op het eiland Krk werd gewonnen door landgenoot Hans Becking met zijn Franse ploeggenoot Hugo Drechou.

Na de vliegende start werden Ruijter en de Bruin met pech geconfronteerd in de eerste etappe met veel tijdsverlies tot gevolg en een twaalfde plaats als teleurstellend resultaat achter de Duitse winnaars Georg Egger en Lukas Baum. Op het eiland Rab begon de zon echter weer te schijnen voor de mannen. Met de start vanaf de veerboot ging het peloton op weg voor 76 kilometer en Ruijter en de Bruin herpakten zich knap met een zesde plaats. Georg Egger en Lukas Baum schreven ook deze etappe op hun naam.

De koninginnen etappe over 84 kilometer op het eiland Cres werd ook met een knappe zesde plaats afgesloten. Egger/Baum wisten met hun derde overwinning op rij hun voorsprong in het algemeen klassement op Becking/Drechou verder uit te bouwen. Ruijter en de Bruin bezetten in dat klassement intussen de zesde plaats. Deze zesde plaats wisten ze op het eiland Lošinj vast te houden want ook in de afsluitende etappe kwam het KMC duo als zesde binnen. Het eindklassent ging naar Egger/Baum die de duo’s Becking/Drechou en Alban Lakata en Simon Schneller achter zich lieten.