Gerben Mos en Ramses Bekkenk 25e in de Cape Epic

Met een 34e plaats in de proloog op het Meerendal Wine Estate kenden Mos en Bekkenk een solide start van de acht daagse etappe koers Cape Epic in Zuid Afrika. Hiermee klasseerden ze zicht kort achter ploeggenoten Tim Smeenge en Teus Ruijter (30e). In Hermanus stonden de daaropvolgende dagen twee lange etappes van 98 en 116 kilometer op het programma waarin Ruijter en Smeenge als 17e binnen kwamen en Mos en Bekkenk als 25e en 34e.

Helaas had Ruijter, net als veel andere deelnemers, in de tweede etappe al met maagproblemen te kampen en moest het daarom in de derde etappe van Hermanus naar Oak Valley Estate van 116 kilometer rustig aan doen omdat hij weinig had kunnen eten na de tweede etappe. Samen met Smeenge kwam hij toch nog als 36e binnen, één plaats voor Bekkenk en Mos. In Oak Valley Estate stond de volgende dag een tijdrit op het programma maar nu was het Smeenge die zich bij het opstaan niet fit voelde. Rustig rijdend wist het duo de finish te halen terwijl Mos en Bekkenk vol gas naar een prima 29e plaats reden.

De nacht voorafgaand aan de vijfde etappe had het enorm geregend en het parkoers van de koninginnen etappe van Oak Valley Estate naar Lourensford Wine Estate was in een modderbad veranderd. Van zowel mens als materiaal werd het uiterste gevergd. Mos en Bekkenk die intussen ook met maagproblemen kampten bereikten veilig de finish op de 31e plaats. Voor Smeenge ging het halverwege de etappe niet meer en hij verliet de race. Ruijter vervolgde zijn weg solo naar Lourensford Wine Estate.

De zesde etappe vond compleet op het Lourensford Wine Estate plaats en door de regen en harde windstoten werd het een zware etappe met grote tijdsverschillen over 78 kilometer. Mos en Bekkenk namen geen risico’s en kwamen veilig als 30e binnen. Ook Ruijter wist solo  de etappe te voltooien maar deed uiteraard voor het klassement niet meer mee. Gelukkig klaarde het tegen het einde van de dag op zodat de laatste etappe van Lourensford Wine Estate naar Val de Vie onder zonnige omstandigheden plaats vond. Mos en Bekkenk zaten meteen goed in hun ritme op de eerste klim maar reden helaas in een afdaling verkeerd waardoor er wellicht wat meer in het had gezeten dan de 27e plaats in de dag uitslag. Ruijter kwam even later ook binnen en voltooide zo toch, zij het solo, zijn eerste Cape Epic.

De winst in de wedstrijd werd in de laatste etappe beslist waarin het Toyota- Specialized team van Matthew Beers en Christopher Blevins het Zwitserse duo Nino Schurter en Andri Frischknecht uit de leiderstrui wist te rijden. De Zwitsers werden ook nog gepasseerd door de Duitsers Georg Egger en Lukas Baum en moesten genoegen nemen met de derde plaats in het eindklassement. Mos en Bekkenk eindigden hierin als 25e en als derde Nederlandse duo.