Stefan Vreugdenhil derde in Noordwijk

Aan de Noordzeekust vond dit weekend de Mitsubishi Motors Beach Race over 52 kilometer plaats. Met een stevige zuidenwind in de rug en een mooie winterzon aan de hemel ging het in een hoog tempo naar het keerpunt bij IJmuiden. Na het keerpunt vormde zich een grote kopgroep die tot aan Noordwijk bijeen zou blijven.

StefanNoordwijk

‘Het ging vandaag vanuit het vertrek meteen erg snel en ik zat samen met mijn ploeggenoot Bram Rood in een groep die vlak achter de drie koplopers reed. Bij Zandvoort was er echter een valpartij waardoor ik de aansluiting met de groep verloor. Bij het keerpunt wisten we weer vooraan aan te sluiten maar met de wind op kop kwam er nog een groep terug met mijn ploeggenoten Ramses Bekkenk en Ad de Brabander. Samen met Bram wisten ze mij goed af te zetten in de finale maar ik kon helaas net niet fietsend op de Boulevard komen. De latere winnaar Thijs Zonneveld en nummer twee Ronan van Zandbeek waren toen gevlogen en meer dan de derde plaats zat er toen voor mij helaas niet meer.’, aldus Vreugdenhil.

Stefan_ThijsNoordwijk