Onze ervaring met Sanas sportvoeding

Als ploeg zijn we halverwege dit seizoen met de produkten van Sanas gaan werken. Voeding, dorstlessers en herstel producten zijn voor ons team, dat zowel korte als extreem lange wedstrijden rijdt,  van essentieel belang. Bij een korte strandrace wordt vaak niet gegeten en alleen onder hoge inspanning wat gedronken maar bij een non stop race door Noorwegen van 700 kilometer moeten onderweg naast vocht de nodige koolhydraten ingenomen worden.

Sanas biedt drie smaken (Lemon, Orange, Pitaya) Isomix dorstlesser aan dus de juiste smaak zit er altijd tussen. De Pitaya is de favoriet van Bram Rood die tijdens de Cape Pioneer in Zuid Afrika om en nabij de 30 bidons van deze dorstlesser achterover sloeg.

Ook in de gels en repen biedt Sanas veel keuze. Tijdens de training maken de renners vooral gebruik van de Red Fruits en Lemon repen met een kleine chocolade laag terwijl tijdens de wedstrijden vooral de Fruit Bar Banana repen gegeten worden. De Energy Fruit Orange blocks worden zowel vlak voor de start als tijdens de wedstrijd gebruikt.

Bij lange wedstrijden of bij hoge inspanning maken de renners uiteraard ook gebruik van de Red Fruits, Orange en Cola gels waarbij de laatste de favoriet is. Bij lange wedstrijden zijn de gels een aanvulling op de repen om voldoende energie beschikbaar te hebben tot de finish. In een korte strandrace is naast een dorstlesser soms net even die ene gel nodig om tot het einde scherp te blijven.

Na de finish is het dan genieten van een Carbomix recovery shake met een ruime keuze aan smaken van Banana, Vanilla, Chocolade en Strawberry. Als klap op de vuurpijl heeft Sanas dan nog de Power Crunch Bar……  Karen’s eerste reactie: Zooooo die Sanas Cookie & Cream repen …. Net een gebakje

Informatie: https://www.sanas.nu/joos-sportvoeding-importeur-sanas-sportvoeding-en-supplementen/