Mos en de Nijs ondanks tegenslag stevig in de top tien in de Bike Transalp

Gerben Mos en Robbert de Nijs hebben ondanks tegenslag in de vierde en vijfde etapen goede zaken gedaan in het algemeen klassement van de Bike TransAlp. Het KMC-Intal duo reed gisteren even verkeerd en had in de finale nog af te rekenen met een lekke band. Vandaag miste Mos een bocht en duikelde enkele meters naar beneden.

‘Gisteren hadden we een zware dag waarin we over de Gavia gingen en met een pittige afdaling te maken hadden. Daarin reden we ook even verkeerd en in de laatste snelle afdaling naar de finish reden we nog lek. We kwamen als dertiende binnen maar gelukkig nog vlak achter onze concurrenten voor het klassement.’, aldus Mos.

De Nijs: ‘Vandaag hadden we een relatief korte etappe over de Passo Tonale en we reden voor de achtste plaats. In een van de laatste afdalingen zag ik Gerben na een bocht ineens over de rand van de berg verdwijnen. Gelukkig stopten onze concurrenten ook en met drie man konden we Gerben weer omhoog krijgen. Gelukkig had hij alleen wat schaafwonden en konden we daarna weer vol gas door naar de finish waar we als negende aankwamen.’

Markus Kaufmann en Jochen Kaess staan nog steeds aan de leiding in de Bike Transalp alhoewel ze in de vierde en vijfde etappe de overwinning aan Urs Huber en Simon Stiebjahn moesten laten. Mos en de Nijs bezetten de negende plaats.

Photo: Whyex productions – Constantin Fiene