Geen topklassering voor Mos en de Nijs in de Bike TransAlp

Gerben Mos en Robbert de Nijs hebben helaas als duo de finish van de TransAlp in het Italiaanse Arco niet gehaald. Een sterke zesde etappe leverde het KMC-Intal duo een achtste plaats op maar in de laatste etappe werd er letterlijk en figuurlijk een stok voor een goede klassering gestoken.

‘Op vrijdag hadden we een zware etappe van Pellizzano naar Roncone over bijna 80 kilometer en 2800 hoogtemeters. Het weer was wisselend met een paar buitjes onderweg en bovenop de tweede pas was het erg koud. Desondanks reden we erg sterk en kwamen als achtste binnen. Vlak na onze binnenkomst kwam de regen met bakken uit de lucht.’, aldus Mos.

De Nijs: ‘De regenval maakte het parkoers van de slot etappe naar Arco erg lastig te berijden. Voor ons was de race helaas al snel over toen ik een dikke tak in mijn achterderailleur kreeg en repareren niet mogelijk bleek. De eerste materiaal post was te ver weg om te lopen en Gerben is alleen door gereden naar de finish. Een enorme domper voor ons na een week waarin we erg sterk reden.’

Markus Kaufmann en Jochen Kaess pakten de laatste etappe en daarmee ook hun vierde  eindoverwinning in de Bike TransAlp.

Photo: Whyex productions