Gerben Mos en Robbert de Nijs twee maal tiende in de Bike Transalp

In de tweede en derde etappe van de Bike TransAlp zijn Gerben Mos en Robbert de Nijs beide keren als tiende geëindigd. De Koninginnen etappe ging van Imst naar Livigno en er moesten ruim 3500 hoogtemeters overwonnen worden. In de derde etappe van Livigno naar Bormio werd de 2800 meter hoogte aangetikt en was de ijle lucht duidelijk merkbaar en Mos moest enkele keren diep gaan om de Nijs bij te houden.

‘De tweede etappe vanuit Oostenrijk door Zwitserland naar Italië was ontzettend mooi maar ik heb ook gigantisch afgezien. Er zaten twee lange klimmen in van rond de 900 hoogtemeters en één daarvan lag meteen na de start. Daarnaast was het ook nog eens gigantisch warm. Na de finish waren we dat echter snel vergeten.’, aldus Mos.

De Nijs: ‘Vandaag hadden we met 68 kilometer een kortere etappe op het programma staan maar we gingen vanuit de start in Livigno meteen naar 2800 meter hoogte en dat merk je. Ook zaten er enkele steile passages tussen waar we alles moesten geven om boven te komen. Tevreden met wederom de tiende plaats. Morgen staat naast pasta de Gavia op ons menu’

Markus Kaufmann en Jochen Kaess wonnen de tweede etappe en Urs Huber en Simon Stiebjahn kwamen vandaag als eerste aan in Bormio. Kaufmann-Kaess voeren het algemeen klassement aan waarin Mos en de Nijs als tiende geklasseerd staan.

Photo: Whyex productions/Constantin Fiene