Mitsubishi Mountainbiketeam werkt toe naar climax

De climax bedoeld in de titel van dit artikel is tweeledig, Bram Rood en Ramses Bekkenk zijn uit op een revanche in de Transalp (14 t/m 21 juli) en Bart Barkhuis, Mark Groen en Karen Brouwer willen pieken tijdens het NK te Steenwijk (21 en 22 juli).

De laatste serieuze voorbereiding van Bram Rood en Ramses Bekkenk was tijdens de Spessart Bike Marathon, maar toch kan Bekkenk het niet laten om op zaterdag 7 juli te starten in de MTB Challenge Hargen aan Sail. Een nieuw evenement met een Le Mans start op het strand gevolgd door een rondje Schoorl op de mountainbike. Ramses woont en slaapt praktisch op de route van Schoorl en kan deze challenge niet laten lopen.
Ramses: “Start op het strand, lopend omhoog naar de feesttent en dan op de mtb naar de route van Schoorl. Ik kwam als tweede aan in de feesttent en zat als eerste op de fiets. Maar ik reed eerst een stuk verkeert (??), achterstand snel weer goed gemaakt en vervolgens ging ik als eerste de route van Schoorl op. Daarna heb ik niemand meer gezien. Het werd nog even spannend voor mij toen ik een spaak brak, beter nu dan tijdens de Transalp! Met beleid heb ik de wedstrijd uitgereden en gewonnen, ruim 2 minuten voorsprong op Wim Botman van het Koga wegteam”.

Karen Brouwer, Mark Groen en Bart Barkhuis namen op zondag in Groesbeek deel aan de laatste race van de Dynasys Topcompetitie.

Podium Topcompetitie 2012: Terpstra (1e), Brouwer (2e), Zeldenrust (3e)

Het lukte Karen Brouwer met verve haar 2e plaats in het klassement te verdedigen. Zaterdag werd er op het wedstrijdparkoers getraind en was het stofhappen, maar de overvloedige regen op zondag zorgden voor andere condities en maakte de wedstrijd extra uitdagend. 90 minuten lang over gladde boomwortels en door diepe modder, het was een zware strijd voor vrouw en fiets. Karen: “De eerste twee ronden heb ik vreselijk afgezien, ik wilde hoe dan ook bij Anne Terpstra (2e) en Githa Michiels (1e) in de buurt blijven. Dat is gelukt, ik ben dit jaar nog niet zo kort achter Anne Terpstra gefinisht. Ik ben daarom echt blij met mijn derde plaats in Groesbeek en tweede plaats in het eindklassement van de Topcompetitie. Dit motiveert enorm voor het komende NK te Steenwijk.

Mark Groen kwam naar Groesbeek met als doel zijn derde plaats in het klassement te verdedigen. Een lastige taak want enkele weken geleden heeft Mark tijdens een training bij een val zijn ribben gekneusd. Mark: “Trainen was door de pijnlijke ribben niet echt mogelijk, maar nu ging het eigenlijk wel. Met 2 paracetamolletjes lukte het om de race pijnloos uit te rijden, de 8e plaats was helaas net niet voldoende om de derde plek in het klassement te behouden. Nu gaat de focus op het NK dat bij mij in de achtertuin wordt gehouden.”

Mark Groen, lekker gereden

Bart Barkhuis is net hersteld van een vervelende blessure. Op de weg, o.a. tijdens een 6-daagse, werkt Bart aan zijn conditie en snelheid. Bart: ” Groesbeek is een test, kijken hoe het is gesteld met de wedstrijdsnelheid in het terrein.” Helaas valt Bart kort na de start en vervolgt in laatste positie de race. In de eerste ronde lukt het Bart om diverse concurrenten weer in te halen maar een bij de val opgelopen diepe snee in de onderarm dwingt Bart om voortijdig de strijd te staken.