Mitsubishi Mountainbiketeam uit op revanche

Tijdens de Transalp 2011 kwam Mitsubishi renner, Ramses Bekkenk, hard ten val en brak zijn elleboog. Een lijdensweg volgde van ziekenhuis in en ziekenhuis uit en tussen de ziekenhuisbezoeken door nam Ramses deel aan diverse strandraces want wat kan je anders als je aan fietsen verslaafd bent? Vanaf februari dit jaar gaat het beter, veel beter, maar zeker nog niet pijnvrij.

De vorm werd snel hervonden en het idee voor een revanche volgde vanzelfsprekend. Met medewerking van de organisator van de Craft Bike Transalp is het gelukt om Bram Rood en Ramses Bekkenk in de 15e editie van de Transalp te laten starten. Het Mitsubishi Mountainbiketeam is uit op een revanche, super gemotiveerd om een top tien klassering te halen als beste “amateur” team tussen de profi’s.

Ramses: “Individueel zijn Bram en ik zeker niet de snelsten van het deelnemersveld, maar onze kracht zit in het team-element dat de Transalp anders maakt dan een reguliere bike-marathon. Je rijdt de Transalp als duo-team en je moet binnen 2 minuten van elkaar finishen. Tijdens de Spessart Bike marathon hebben Bram en ik laten zien dat we zeer aan elkaar gewaagd zijn, we finishten allebei in de top 5 binnen de minuut van elkaar. Het valt nog maar te bezien of andere (professionele) teams net zo uitgebalanceerd zijn, of dat de sterkere rijder het tweede teamlid over de kop rijdt. Bram en ik zijn zeer gemotiveerd, we hebben de ervaring en willen nu voor een goed resultaat gaan.”

De Transalp start zaterdag 14 juli in het Duitse Oberammergau en finisht op zaterdag 21 juli in het Italiaanse Riva. In 8 etappes wordt er dwars over de Alpen getrokken, van Duitsland naar Oostenrijk, Zwitserland en uiteindelijk Italiƫ. 1000 Mountainbikers uit 40 verschillende landen, ruim 600 kilometer, meer dan 20.000 hoogtemeters en dat alles over enkele van de meest uitdagende tracks van Europa. De Transalp combineert alles wat mountainbiken zo mooi maakt, de fysieke uitdaging, technische trails en een wondermooie natuur.