Mitsubishi Mountainbiketeam succesvol in Bergrace

Dit jaar vindt op de Goudseberg, nabij Lunteren, de 4e en laatste Bergrace van dit seizoen plaats. Het is voor het derde jaar dat de Goudsberg de afsluiter is van deze mooie serie mountainbikewedstrijden, en niet zonder reden. Het parkoers is zelf voor Bergrace-begrippen “uitdagend”. Dit jaar verlopen de Bergraces zeer succesvol voor het Mitsubishi Mountainbiketeam en zowel Ramses Bekkenk als Karen Brouwer hebben kans om het eindklassement te winnen in respectievelijk de 150 en de 75 minuten klasse.

Ramses Bekkenk bijt het spits af in de 150 minuten race. Ramses: “De afgelopen week zat het even niet mee, ik wilde rust nemen maar werd ziek. En dan staan hier ook nog Frank Schotman en Jeroen Boelen aan de start, twee explosieve renners en explosiviteit is toch wel handig op dit parkoers. Ik was niet scherp genoeg bij de start, maakte stuurfoutjes en dan loop je achter de feiten aan. Mijn derde plaats was vandaag het maximaal haalbare, ik baal daar wel van want Lunteren is een fantastische wedstrijd. Gelukkig was deze derde plaats ruim voldoende om de winst in het Bergrace-eindklassement veilig te stellen.”

Ramses Bekkenk wint het eindklassement van de Bergrace voor Onno Reijnhout (2e) en Marcel Lommers (3e).

Vervolgens betreedt Karen Brouwer de Goudsberg arena voor haar 75 minuten race. Karen: “Na de drie overwinningen tijdens mijn vakantie in Duitsland heb ik de afgelopen weken gas terug genomen. Tijdens de eerste serieuze training na deze rustperiode komt mijn vader en tevens belangrijkste trainingsmaat hard ten val en breekt zijn sleutelbeen. Nu train ik veel alleen, vreemd hoor zo zonder mijn vader! En ik wist daardoor ook niet zo goed hoe ik er qua vorm voor stond.”

Karen finisht in Lunteren als eerste bij de vrouwen met meer dan 2 minuten voorsprong op Annefleur Kalvenhaar (2e) en Riikka Kelja (3e) en wint tevens het Bergrace-eindklassement bij de vrouwen voor Manon van Hees (2e) en Riikka Kelja (3e).

Een bijzonder moment: tijdens de huldiging van Ramses passeert Karen in haar race de start/finish