Sankt-Ingbert: Bram Rood knap 4e

Mitsubishi renner Bram Rood stond zondag 2 september, samen met de profs Hannes Genze (Merida), Karl Platt en Tim Böhme (Bulls), aan de start van de Bank1Saar MTB Marathon in Sankt-Ingbert (D). Het behalen van een podiumplaats zou dus geen eenvoudige opgave worden!

Bram: “Op de eerste echte klim reden we met z’n 4-en weg. Op de daaropvolgende klim moest ik een gaatje laten vallen en zo kwam ik al heel vroeg in de wedstrijd alleen op plek 4 te rijden. Na 20 min zag ik dat Platt Genze en Böhme niet kon volgen. Ik reed naar Platt toe en zo hebben we een uurtje samen kunnen rijden. Helaas moest ik Platt op een gegeven moment laten gaan, echt weg reed hij niet want tot ver in ronde 2 kon ik hem op een aantal klimmen zien rijden. Uiteindelijk ben ik dus als 4e gefinisht, een dikke 3 minuten achter Karl Platt.”

Hannes Genze wint de Bank1Saar MTB Marathon voor Tim Böhme, Genze is de laatste tijd extra gebrand om goede resultaten te rijden nadat Merida heeft aangegeven eind 2012 te stoppen met het marathonteam.