3e plaats op NK voor Mitsubishi renster Ingrid van Lubek

In alle rust en stilte werkt Mitsubishi renster Ingrid van Lubek aan haar terugkeer naar de top van de nationale crosstriatlon. Met succes want dit weekend finisht Ingrid als derde overal bij de vrouwen tijdens het NK crosstriathlon in Vlaardingen!

Het NK crosstriatlon bestaat uit 1500 m zwemmen, 30 km fietsen (MTB) en 10 km lopen. Ingrid: “het mtb-parcours was niet echt technisch maar door de regenval wel zwaar en modderig. Ik kwam als eerste vrouw uit het water, stond 5e na het fietsen en door een sterk looponderdeel ben ik naar de 3e plek kunnen op klimmen. Eindelijk weer eens een goede uitslag! Hoewel mijn linkerbeen nog steeds niet optimaal functioneert wordt het gat met de top toch langzaamaan kleiner…
Binnenkort plan ik weer eens een MTB wedstrijd, maar de opbouw naar goed fietsen verloopt trager dan bij het zwemmen en lopen omdat de fietspositie in het bekken de minste doorbloedingsruimte geeft.”

De wedstrijd werd bij de vrouwen uiteindelijk gewonnen door de Finse Riikka Vreeswijk-Kelja, geen onbekende in de mountainbike-marathon sport. Volgende crosstriatlon die Ingrid op haar programma heeft staan is die op Ameland, een van de oudste en grootste offroad wedstrijden.