Kasteelcross Vorden

De kasteelcross te Vorden is traditioneel een van de laatste crossen van het jaar. Voor het Mitsubishi Mountainbiketeam staan Karen Brouwer en Bart Barkhuis aan de start van deze mooie cross.

Bij de dames stonden meer dan 40 deelnemers aan de start (!) en dat zorgde voor een enerverende wedstrijd. Karen Brouwer: “Vanaf de 2e startrij heb ik in de beginfase ongeveer rond de 10e plek gereden. Per ronde wist ik steeds een renster in te halen en in de slotronde kreeg ik aansluiting bij Bianca van den Hoek en Esmee Oosterman en begon de strijd om plaats 3. Bianca profiteerde maximaal van een foutje van een achterblijver, Esmee en ik werden iets opgehouden en Bianca ging er snel van door. De strijd om plek 4 werd uiteindelijk door een sterk sprintende Esmee gewonnen. Jammer, maar toch ben ik erg tevreden met deze 5e plaats en ga ik met een goed gevoel het nieuwe jaar in richting het NK”.

Ook bij de Elite/Beloften was er een sterk deelnemersveld. Met ruim 30 man aan de start wordt het wringen en moet je een beetje geluk hebben. Helaas ging dat niet op voor Bart. Bart zelf hierover: “De start was een mega drama en ik kwam de eerste ronde als 14e door. Maar de benen voelden goed en ik wist telkens meer renners in te halen. Het lukte me zelfs om aansluiting te krijgen bij een groep van 4 die voor de laatste podiumplek streden. Ook dit groepje wist ik uit te dunnen tot 2, Tim Ariesen en ik.
Ik wilde nog wel een poging wagen om verder op te stomen, maar Tim deed geen kopwerk omdat zijn broer vooraan reed. De eindsprint om plek 3 verloor ik van Tim, ik had niet de power meer na al mijn aanvalsdrift in de wedstrijd.”

Het was de omstanders en speaker echter niet ontgaan dat Bart een zeer sterke race had gereden en toevallig wordt in Vorden ook de nummer 4 gehuldigd. Zo kreeg Bart toch waardering voor zijn inzet en toont hij een opgaande lijn richting het NK.