Egmond Pier Egmond 2013

Bijna alle aandacht tijdens de 2013 editie van Egmond Pier Egmond ging naar Marianne Vos en terecht, Marianne Vos werd 15e overall op slechts luttele seconden van Bart Brentjens en strandspecialist Ramses Bekkenk. Maar natuurlijk was er ook een winnaar en dat was Rob van der Niet. Vlak voor het keerpunt plaatste hij een demarrage en tot zijn eigen verbazing was er niemand die mee sprong. En Van der Niet was sterk genoeg om zijn voorsprong de gehele terugweg vast te houden, klasse!

Het Mitsubishi Mountainbiketeam scoorde een prima 5e plaats overall met Bram Rood. Bram over zijn wedstrijd: “De samenwerking was ver te zoeken, het lijkt wel alsof niemand wil winnen en niemand Rob van der Niet wil achterhalen? ..zo ga je toch niet een wedstrijd in? Rob wint wel op fantastische wijze, petje af!!! Ik ben uiteindelijk 5de geworden en daar ben ik niet tevreden over! De benen waren goed maar die van Rob waren beter…..En nu op naar het “echte” mountainbike seizoen, ik heb er zin in!!”

In onderstaande video introduceert Ramses Bekkenk van het Mitsubishi Mountainbiketeam het prototype van een nieuwe Koga strandbike. Afgelopen zaterdag, tijdens de strandrace Egmond Pier Egmond, heeft de Koga zijn wedstrijddebuut gemaakt. Ramses Bekkenk hierover: “De nieuwe, op een cyclocrosser gebaseerde, strandbike van Koga voldoet precies aan de verwachting, hij is snel en heeft meer tractie bij de strand op- en afgang. Helaas had ik geen goede dag waardoor de potentie van de bike niet echt uit de verf kwam.”

Koga Strandbike 2013 from Marc Kooijman on Vimeo.

Uitslag Egmond Pier Egmond: 1ste Rob van der Niet, 2e Kevin van Hoovels, 3e Roy Rotteveel, 4e Rudi van Houts, 5e Bram Rood, 13e Ramses Bekkenk, 14e Bart Brentjens, 15e Marianne Vos, 30ste Ad de Brabander en 314e (12e vrouw) Ingrid van Lubek.

Marianne Vos laat veel mannen achter zich
Bram in Castricum nog voor Rudi van Houts
Ramses springt over de strobalen