Karen Brouwer tweede in de eindstand van de Andalucia Bike Race

Na zes dagen afzien in Andalusië mocht Karen Brouwer gisteren de tweede prijs in ontvangst nemen in het Spaanse Linares. Brouwer reed een degelijke laatste etappe en wist in de finale haar naaste concurrent Elena Gaddoni uit Italië achter zich te laten zodat de tweede plaats veilig was. De eindwinst ging naar Raiza Goulâo uit Brazilië en Gadonni eindigde als derde.

‘Dit was mijn eerste etappe koers over zes dagen en ik wist dus niet precies wat ik ervan moest verwachten. Alhoewel het heel zwaar was en ik natuurlijk momenten had dat ik het lastig had kon ik ook in de laatste etappe goed tempo blijven rijden. Ik heb daarin geen risico’s meer genomen want in het mountainbiken loert altijd het gevaar van een lekke band of ander mechanisch ongemak. Echt supergaaf dat ik hier als tweede op het eindpodium sta.’, aldus een dolblije Brouwer.