Karen Brouwer 3e in Havelterberg

Op en rond de voormalig Amerikaanse legerbasis aan de Ruiterweg te Havelterberg vond afgelopen zondag de 2e manche uit de nationale mountainbike competitie plaats. Voor het Mitsubishi Mountainbiketeam stonden Mark Groen, Karen Brouwer, Bart Barkhuis en Bram Rood aan de start. Bram Rood had de zaterdag ervoor nog een 2e plaats behaald in de Duitse Sorpetal Bike Marathon en was kort na de finish vanuit Duitsland doorgereisd naar Havelterberg.

Mark Groen beet voor het team de spits af in de wedstrijd voor de Masters 1. Mark had een ongelukkige startpositie en kon zo niet optimaal gebruik maken van zijn normaliter explosieve start. Mark finishte uiteindelijk op een 8ste plaats.

Ook de race van Karen Brouwer begon met tegenslag. Karen was vlak na de start betrokken bij een valpartij waardoor zij uiteindelijk als laatste vertrok. Voor Karen geen reden om bij de pakken neer te zitten, in tegendeel. Niets en niemand ontziend begon zij aan haar opmars om die uiteindelijk met een derde plaats te bezegelen.

In de laatste race van de dag starten Bram Rood en Bart Barkhuis bij de elite/beloften. Bram: “Ik voelde me goed en sterk, miste alleen de scherpte die je tijdens dit soort races echt nodig hebt. Niet geheel verwonderlijk omdat ik de dag voor deze race volop voor de overwinning heb meegestreden in de Duitse Sorpetal Bike Marathon. Een vierde plaats was vandaag het hoogst haalbare, ik ben zeer tevreden omdat ik merk dat er nog steeds progressie in zit.”
Bart Barkhuis finisht op een 11e plek overall en als 2e bij de beloften, een plaats bij de top tien komt in zicht!