Karen Brouwer 4e in Apeldoorn

Tijdens de derde wedstrijd van de Dynasys Topcompetitie is Karen Brouwer van het Mitsubishi Mountainbiketeam op een 4e plaats geƫindigd bij de vrouwen. Na een sterke start rijdt Brouwer lange tijd op een derde plaats totdat in de laatste 3 ronden de Belgische Githa Michiels (2e plaats) sterk komt opzetten. Michiels haalt eerst Brouwer in en daarna Anne Terpstra (3e plaats). De race wordt gewonnen door Laura Turpijn die vanaf het startschot de race dicteert.

Traditiegetrouw starten bij de masters 30+/40+ de meeste deelnemers, in Apeldoorn staan bijvoorbeeld meer dan 160 deelnemers aan de start. Bij de masters 30+ heeft Mitsubishi rijder Mark Groen een snelle start en weet, ondanks rugproblemen, uiteindelijk als 6e te finishen.

Bij de Elite/beloften spelen de Mitsubishi renners Bram Rood en Bart Barkhuis een bijrol. In het sterke internationale deelnemersveld eindigt Bram op een 14e plaats overall. Rood: “Ik had deze week last van een beginnende verkoudheid die gelukkig niet heeft doorgezet. Waarschijnlijk miste ik daardoor de scherpte die je absoluut nodig hebt in dit startveld. Ik maakte te veel fouten, ben zelfs gevallen, maar de laatste 3 ronden kon ik voor mijn gevoel sterk doorrijden.” Bart Barkhuis had met tegenslag te maken en eindigde in de achterhoede.

De wedstrijd bij de elite/beloften werd een tweestrijd tussen Henk Jaap Moorlag en de Belg Tom Meeusen. In een spannende sprint wist Meeusen Moorlag net te verslaan. De Belg Bart de Vocht finishte als derde.