Ramses Bekkenk wint Schinder MTB Superbike

Dit weekend was het in Nederland koud, maar in de Duitse Rhein-Mosel Dreieck was het kouder. Mitsubishi renner Ramses Bekkenk nam in en rond Emmelshausen op 6 mei deel aan de Schinder MTB Superbike, een mountainbikemarathon over 96 km en 2300 hoogtemeters.

Ramses laat via de email weten: “Vandaag gewonnen!! Ik weet nog niet wie 2 en 3 zijn geĆ«indigd. Het was nat, koud, veel modder, maar een leuk parcours. Na de start was ik samen met een tweede renner (Soren Nissen) meteen aan kop. Deze renner reed na 20 km lek, vanaf dat moment heb ik alleen gereden. Door de erbarmelijke omstandigheden waren al snel mijn achterremblokken versleten en kreeg ik “chain suck”. Hierdoor kon ik mijn voorderrailleur niet meer gebruiken, die is nu stuk. Ik heb dus een groot deel van de race op het buitenblad moeten rijden.

Op 8 minuten van Ramses eindigde de Deen Soren Nissen op de tweede plaats overall, de Nederlander Leander Hamelink finishte als derde. Nissen heeft eerder dit jaar een tweede plaats behaald in de Roc Laissagais waar Bekkenk toen door pech niet verder kwam dan een 41ste plaats.