Tim Smeenge wint, Rozanne Slik tweede in Sundern

In het Duitse Sundern reed Tim Smeenge in de SKS marathon gisteren naar zijn tweede overwinning van het seizoen door de Duitsers Peter Hermann en Christian Kreuchler achter zich te laten. Waar Smeenge solo de meet passeerde moest zijn ploeggenote Rozanne Slik er na 100 kilometer nog een sprint uit persen voor de tweede plaats achter winnares Stefanie Paul. ‘Onze groep dunde langzaam uit en ik bleef uiteindelijk alleen over op het snelle parkoers in het Sauerland.’, aldus Smeenge. Slik: ‘Dat was afzien vandaag zeg. Ik moest in de finale nog een paar een sprintje trekken om mijn medevluchter Britta Rummler achter me te laten.

Een dag later stond Smeenge met zijn  ploeggenoot Gerben Mos al weer aan de start voor een Cross Country wedstrijd in het Drentse Havelte. Op een mooi bos parkoers schoot Mos in zijn thuis wedstrijd goed uit de startblokken en zat meteen mee in de kopgroep. Smeenge mistte de start een beetje en kwam via een indrukwekkende achtervolging terug bij Mos, Erik Groen en Lars van Ark. De latere winnaar Ian Schumacher was toen al gevlogen. Mos en Groen losten uit de achtervolgende groep waar van Ark in de finale bij Smeenge weg reed. Na zijn zege in Sundern toch een mooie derde plaats voor Smeenge die in de laatste ronde bijna nog werd achterhaald door KMC ploeggenoot Mos. Erik Groen eindigde als vijfde.

Ramses Bekkenk pakte in Havelte de overwinning in de 40+ categorie nadat vanuit laatste startpositie naar voren was gereden.