Karen Brouwer derde bij Montafon M3 Extreme marathon

Vooraf wist ze dat het haar langste wedstrijd ooit zou worden maar achteraf viel de eindtijd van 7 uur 27 minuten en 39 seconden mee. Brouwer had echter niet vaak in een wedstrijd zo afgezien hetgeen niet gek is aangezien er 130 kilometer gereden moest worden met daarin 4500 hoogtemeters! 

‘De temperatuur was aangenaam om een wedstrijd te rijden maar na en paar uur kregen we onderweg te maken met een stevige storm en een enorme stortbui. Gelukkig duurde dit niet lang en kon ik onder normale omstandigheden verder. Het laatste deel naar de finish was hoofdzakelijk bergaf zodat ik de gang er nog een beetje in kon houden tot het einde.’, aldus Brouwer. De van een doping schorsing terug gekeerde Sloveense Blaza Pintaric was oppermachtig en won de marathon voor de Duitse Janine Schneider.

Aanstaande donderdag start Brouwer in het Ischgl Iron Bike Festival. Dit is een driedaagse etappekoers met een avond klimtijdrit, een short track race en een afsluitende marathon. Beide wedstrijden in Montafon en Ischgl voeren de rijders over de Silvretta pas en de winnares van het overkoepelende klassement mag zich de Silvretta MTB Queen noemen.