NK Veldrijden 2013

Het weer is vaak een bepalende factor bij het veldrijden en dit jaar lag het NK-wedstrijdparcours op de Beekse Bergen er door de vrieskou hard en snel bij. Een voordeel voor renners en rensters die het meer moeten hebben van snelheid en techniek dan van pure kracht. Voor het Mitsubishi Mountainbiketeam stonden Karen Brouwer (Vrouwen) en Bart Barkhuis (Elite) aan de start.

In de door Marianne Vos gedicteerde wedstrijd bij de vrouwen maakte Karen Brouwer een goede indruk. In de eerste ronde kwam Karen door rond plaats 12 en elke ronde lukte het Karen om concurrenten in te halen wat uiteindelijk tot een mooie 7e plek resulteerde. Karen haalde hiermee ruimschoots haar zelf opgelegde doelstelling van een plek bij de eerste tien. Karen: “Ik ben heel erg blij met deze 7e plek, wat een leuke wedstrijd en wat een mooi rondje! Gelukkig geen modder en geen lange loopstukken, maar juist lekker doorknallen! Ik heb een goed cyclocross seizoen achter de rug en ga me nu weer volledig concentreren op het nieuwe mountainbikeseizoen. Fantastisch dat ik dan ook tegen Marianne Vos mag strijden!”

Bart Barkhuis ging voor een plek bij de eerste 15 en lange tijd leek het er op dat dit zou lukken. Maar een valpartij gooide roet in het eten en Bart werd voortijdig als 18e uit de wedstrijd gehaald. Een teleurstelling maar ook voor Bart geldt dat nu alle aandacht uitgaat naar het nieuwe mountainbikeseizoen.