Bram Rood wint in Petten

Een goede start en een sterke finale leverde Bram Rood vandaag de overwinning op in Petten. Dat het met de vorm van Rood wel goed zat was twee weken terug in Katwijk al duidelijk maar pech gooide daar roet in het eten. Vandaag dan toch de beloning met een welverdiende overwinning voor Rood door Rick van Breda achter zich te laten. Ploeggenoot Ramses Bekkenk die door een val bij de start van ver terug moest komen eindigde nog knap als derde.

‘Ik kwam elke ronde al beter dan Rick door het mulle zand maar besloot om pas in de laatste ronde bij hem weg te rijden omdat er vandaag een stevige wind stond. Nadat ik dit voorjaar Ditec Tweewielers overnam heb ik weinig wedstrijden op de mountainbike kunnen rijden en bewust naar het strand seizoen toegewerkt. Ik merk dat ik daardoor nu frisser ben dan na een zwaar mountainbike seizoen en kijk uit naar de komende strandraces.’, aldus Rood.