Brouwer-Trommer naar winst, Mos-Smeenge vierde in Cape Pioneer Trek

Na zeven dagen afzien maar ook genieten van het Zuid Afrikaanse landschap mochten Karen Brouwer en Cemile Trommer hun roze leiderstrui definitief mee naar huis nemen als eindwinnaars van de Cape Pioneer Trek. Met winst in de monsteretappe naar de Swartberg pas en de laatste etappe rond Oudtshoorn kwam hun leiderstrui geen moment in gevaar. Gerben Mos en Tim Smeenge verstevigden hun vierde positie in de door regen en kou geteisterde etappe naar de Swartberg. Philip Buys en Matthys Beukes pakten de laatste twee etappe zeges en daarmee ook het eindklassement.

‘Gisteren hadden we met bizarre omstandigheden te maken bij het beklimmen van de Swartberg. Regen, een harde wind met een temperatuur richting het vriespunt maakten dat Cemile na de finish door de kou bevangen raakte. Gelukkig was ze vandaag genoeg hersteld om samen ook de laatste etappe en het klassement te winnen. Mooi om het seizoen met deze overwinning af te sluiten.’, aldus een dolblije Brouwer.

‘In de etappe naar de Swartberg konden we als enigen mee met Spur-Specialized (Hatherly-Andreassen), NAD MTB (Beers-Combrick) en Pyga Euro Steel (Buys-Beukes). Onderaan de voet van de klim moesten we hen helaas laten gaan en eindigden weer als vierde maar ver voor de overige koppels. Vandaag hadden we nog even met pech af te rekenen maar onze vierde plaats kwam niet meer in gevaar. Ik heb erg genoten van dit avontuur in Zuid Afrika waarin ik voor het eerst zeven dagen achter elkaar heb gereden. Gelukkig had ik met Gerben een ervaren teamgenoot aan mijn zijde want dit was al zijn vierde deelname.’, aldus Smeenge.

Photo: https://media.zcmc.co.za