Bekkenk wint Dutch Cross Country van Pieterburen naar Vaals

Ramses Bekkenk heeft na zijn winst in de eerste editie van de Merida Dutch Cross Country ook de tweede uitgave op zijn naam geschreven. De non stop mountainbike rit ging dit jaar van Pieterburen naar Vaals over 475 kilometer. Om twaalf uur klonk het startschot en onderweg zijn vier verplichte rust pauzes. Waar Bekkenk vorig jaar lang gezelschap had kwam hij in deze editie halfweg al alleen aan in Apeldoorn.

‘Het was erg zwaar dit jaar omdat ik meer dan de helft alleen gereden heb. Ik heb dan ook een paar echt moeilijke momenten gehad onderweg waarbij stoppen dan door je hoofd gaat. Bij de verzorgingsposten kreeg ik echter steeds te horen dat mijn voorsprong gestaag groter werd en dat sleept je erdoor. Mijn complimenten naar de organisatie die wederom een top evenement neer heeft gezet.’, aldus Bekkenk. Adriaan Botma en Erik van Gelder kwamen als tweede en derde aan op het drielandenpunt in Vaals.