Sanas sportvoeding nieuwe partner KMC – Fruit to Go mountainbiketeam!

De Belgische sportvoedingsfabrikant Sanas slaat haar vleugels uit naar Nederland en is partner geworden van het KMC – Fruit to Go mountainbiketeam. Sanas, dat ook partner is van het Lotto – Soudal wielerteam, voorziet de atleten van haar geavanceerde voedingsproducten. 

 Rijders als voormalige Nederlands Kampioenen mountainbikemarathon Ramses Bekkenk en Bram Rood en dietiste Karen Brouwer uit het KMC – Fruit to Go team zullen niet alleen de producten gebruiken, maar tevens ook Sanas voorzien van feedback uit de praktijk om haar producten telkens weer verder te vervolmaken. 

Willem de Jonge van Joos sportvoeding verantwoordelijk voor Sanas in Nederland over de samenwerking:’ Met het KMC-Fruit to Go mountainbiketeam hebben we mooie ambassadeurs gevonden om Sanas ook in Nederland te promoten en het aantal verkooppunten uit te breiden. Mountainbike is een mooie maar zware sport, helemaal in de marathonafstanden en ook de strandraces waarin het team actief is. Sportvoeding speelt hierin een belangrijke rol. Wij zijn er van overtuigd dat de Sanas producten bij de teamleden in goede aarde zullen vallen. Niet alleen qua energiewaardes, maar ook qua maagacceptatie en smaak, ook zeer belangrijk maar vaak onderschat.’ 

Martin Schuttert van het KMC-Fruit to Go team:’ Sanas kent een mooi gamma met niet alleen voeding maar ook supplementen. Het bedrijf kent korte lijnen en is continue met innovatie bezig. Iets dat ons zeer aanspreekt, want als de producten van onze partners beter worden, worden onze prestaties dat ook!’.

“Sanas is een nieuwkomer op de Nederlandse markt maar in Vlaanderen geen onbekende: moederbedrijf Vitaphar is al meer dan 30 jaar actief op de markt van krachtsport en duursport. Het familiebedrijf wordt geleid door wetenschappers. Het verklaart de voorkeur voor wetenschappelijk onderbouwde producten waarbij de effectiviteit ervan voorop staat.

Het Sanas assortiment bestaat uit maar liefst 140 producten sportvoeding en voedingssupplementen. Productie en productontwikkeling vinden plaats in eigen huis, in het Vlaamse Drongen. Uniek, gezien de huidige tendens van outsourcing naar landen ver van huis. De mensen van Sanas hebben dus het gehele proces in handen, wat extra vertrouwen geeft.”