Mitsubishi Mountainbiketeam scoort 2 podiumplaatsen

Mitsubishi renner Bram Rood zag zaterdag 25 augustus in Saalhausen een bekend gezicht terug uit de Transalp. In de 2012 editie van de Shark Attack staat namelijk ook de Zwitserse prof van het Multivan Merida Team, Andreas Kugler, aan de start. Bram:”Kugler was een maatje te groot en reed na 20 km weg. Ik had vandaag geen fantastische benen en moest daarom de 2e plaats aan Mathias Frohn laten. Uiteindelijk ben ik best tevreden met mijn derde plaats, ik ben diep gegaan maar nergens echt naar de kl*te. Nu snel douchen, auto volladen en hop naar Biebergemünd waar ik morgen (zondag) samen met Ramses in de Biebergrund Bike Marathon start.”

Ook op zondag presteert het Mitsubishi Mountainbiketeam met Ramses Bekkenk en Bram Rood prima. Achter kwelgeest Sören Nissen finisht Bekkenk als 2e en Rood eindigt vervolgens achter 2 Texpa Simplon renners als 5e. Ramses: “Ik brak vrijdag tijdens een training mijn crank en moest daardoor zaterdagochtend halsoverkop mijn fiets herstellen. Net op tijd was mijn fiets weer gereed en ben ik afgereisd naar Duitsland. Helaas bleek ik in de hectiek de voorderailleur niet 100% afgesteld te hebben. Toen Nissen na 50 km versnelde moest ik door schakelproblemen van de fiets en lopend kon ik Nissen natuurlijk niet bijhouden. In een ultieme poging om Nissen weer bij te halen wist ik het gat van 2 minuten terug te brengen tot 30 seconden, maar dat was het dan ook. Uiteindelijk ben ik anderhalve minuut achter Nissen als 2e gefinisht.”

Terwijl Bekkenk en Rood in Biebergemünd op het podium staan (Ramses: 2e overal en 1e Senioren 1; Bram: 2e Herren) start een andere Mitsubishi renner, Mark Groen, dapper in de Internationale MTB wedstrijd in Zoetermeer bij de Master 30+, dapper vanwege het erbarmelijke weer dat heel Nederland teistert. Zoetermeer is sowieso een selectief parkoers en de vele regen maakt het nog selectiever. Mark: “Het ging niet goed vandaag, het weer was ook zo slecht. Het veld lag al snel uit elkaar en mijn enige prestatie vandaag is uitrijden geweest.” Mark finisht in de stromende regen op een 10e plaats.