Verhoeven en Smeenge finishen als vijfde in de Bike Transalp

Via twee kortere etappes van 58 en 60 kilometer kwamen Tim Smeenge en Roel Verhoeven gisteren aan de finish van de Bike Transalp in Molveno. Na op vrijdag in de etappe van Folgaria naar Trento een vierde plaats behaald te hebben kwamen ze op zaterdag in Molveno als vijde binnen en bezetten na zeven dagen diezelfde plaats in het eindklassement. 

Photo: Marcus Greber

 

‘Ik kon vandaag wel merken dat ik gedurende de week op de snelle stukken veel werk verzet heb om onze voorsprong in het klassement te vergroten op onze naaste concurrenten. Vanaf de start had ik het lastig ook omdat ik na de neutralisatie niet lekker gepositioneerd zat en een gat naar de kop dicht moest rijden. Met het meer van Molveno in zicht kon ik meer lekker gas geven en ik kijk met Tim terug op een mooie week biken met een prima resultaat.’, aldus Verhoeven.

Het Zwitsers-Duitse duo Urs Huber en Simon Stiebjahn werd in de laatste dag uit de leiderstrui gereden door het Oostenrijks-Duitse duo Geismayr-Käß dat ook het eindklassement won .