Transalp: etappe 8 Madonna di Campiglio – Riva del Garda

De 15e editie van de Transalp zit er op. Meer dan 500 duo teams durfden het aan en zijn op zaterdag 14 juli in Oberammergau van start gegaan, 422 teams stonden vanochtend klaar voor de laatste etappe. En als je de laatste dag start, dan haal je, hoe dan ook, de finish!

In het eindklassement bij de elite heren geen last minute verrassingen, de 15e Transalp wordt gewonnen door de besten, Alban Lakata en Robert Mennen van Team Topeak Ergon. Op de tweede plaats eindigt het zeer constant presterende Centurion/Vaude BIxs Team en de derde plek is voor Team Stöckli, vooral dankzij de wederopstanding van Konny Looser.

In de top van het klassement werd er vandaag feitelijk nog slechts een duel uitgevochten, het duel om de 7e plaats. Zou het Ramses Bekkenk en Bram Rood van het Mitsubishi Mountainbiketeam lukken om met 4 minuten voorsprong op Team Texpa Simplon1 de finish te passeren. Het antwoord is nee, het lukt nog wel om voor Team Texpa Simplon te finishen, maar met slechts 2 minuten voorsprong. Bekkenk en Rood blijven hierdoor “hangen” op plaats 8, overigens een meer dan prima resultaat en met gepaste trots kunnen ze stellen dat zij dit jaar het snelste amateurteam in de Transalp zijn. De revanche op de Transalp 2011, waarbij Bekkenk viel en zijn elleboog brak, is een feit.

Zondag komen Ramses en Bram weer terug naar Nederland en in de loop van volgende week maken we een kort verslag over hun persoonlijke kijk op de Transalp, mits beiden daar nog fut voor hebben! Want het was een zware wedstrijd.

Eindelijk in Riva, het waren 8 zware dagen!