Revanche in tweevoud

In de laatste week van de Tour starten ruim 1000 mountainbikers in het Duitse Oberammergau aan de Transalp, een 8 daagse wedstrijd die de deelnemers dwars over de Alpen voert. Ruim 600 km en 20.000 hoogtemeters maken de Transalp tot de zwaarste mountainbikewedstrijd van Europa.

In de 2011 editie van de Transalp viel het Mitsubishi Mountainbiketeam uit nadat Ramses Bekkenk bij een val zijn elleboog had gebroken. In 2012 staan Ramses Bekkenk en Bram Rood opnieuw aan de start met als belangrijkste doel, revanche! Dat lukt, het Mitsubishi Moutainbiketeam eindigt tussen de professionele teams op een 8ste plaats in het eindklassement bij de Elite Heren.

Bram Rood: “Ik had moeite om Ramses in de lange steile beklimmingen bij te houden. Als ik met een verwrongen gezicht van de pijn en het afzien boven kwam stond daar Ramses met een brede glimlach mij op te wachten. Maar in deze Transalp heb ik voor het eerst tussen de wereldtoppers echt mee vooraan gestreden en ook dat was grotendeels de verdienste van Ramses. Ik ben super trots op het resultaat en heb het gevoel weer een stap voorwaarts gemaakt te hebben.”

Ramses Bekkenk: “ Bram had het soms zwaar, bergop, maar bergaf kon ik ‘m nauwelijks bijhouden. We hebben een mooie constante wedstrijd gereden, ik baal alleen van die ene etappe waar we door pech en verkeert rijden veel tijd verloren. 8ste Overal bij de elite heren kun je wel een revanche noemen, we hebben laten zien ook tussen de professionele teams ons staande te kunnen houden.

Na afloop van de Transalp last Bram Rood een periode van rust in maar Ramses Bekkenk is in topvorm en heeft voor zijn gevoel niet zo diep hoeven gaan als Bram. Dus reist Ramses het laatste weekend van juli af naar het Duitse Wombach voor de Keiler Bike Marathon. Het weer is zoals bij alle marathons die Ramses dit jaar heeft gereden, regen, veel regen! De Mitsubishi renner bewijst andermaal dat alle ellende van de elleboogbreuk achter hem ligt en wint overtuigend.

Revanche nummer 2

In het weekend van 21 en 22 juli vond in Steenwijk het NK mountainbiken plaats. Voor het Mitsubishi Mountainbiketeam kwam onder andere Karen Brouwer in actie. De verwachtingen waren hoog gespannen, Karen scoort al vanaf maart bij veel wedstrijden een podiumplaats. Maar het lukt Karen niet om de hoge verwachting waar te maken. De laatste weken voor het NK stonden toch vooral in het teken van haar opleiding diëtetiek. Druk en stressvol, dat vreet energie en kost Karen een podiumplaats op het NK. De teleurstelling is van korte duur, de week na het NK slaagt Karen voor haar opleiding en start ze haar vakantie met deelname aan de Keiler Bike Marathon. Het resultaat is buitengewoon, Karen wint de “langstrecke” bij de dames en finisht bovendien als 32ste overal en laat daarmee meer dan 100 mannen achter zich.