Transalp: etappe 2 Imst – Ischl

Vandaag moeten de deelnemers drie bergen over, de Venetalm, de Pillerhöhe en de Almstüberl. Vooral de eerste beklimming (Venetalm) maakt iedereen duidelijk dat deze wedstrijd zich in het hooggebergte afspeelt. In iets meer dan 10 km gaat het van 700 naar 2000 meter hoogte!

De topteams maken de etappe direct in deze eerste beklimming hard en het lijkt er op dat de strijd om de eindoverwinning zal gaan tussen drie teams. Team Topeak Ergon met Alban Lakata en Robert Mennen wint de etappe vooral dankzij hun downhill kwaliteiten, het Centurion Vaude/BIxs Pro Team met Markus Kaufman en Thomas Stoll laten zien dat zij wellicht als snelste bergop kunnen rijden en finishen vandaag als tweede. Team Bulls met Karl Platt en Tim Böhme eindigen op een derde plaats en verliezen hun eerste positie in het algemene klassement aan Kaufman en Stoll.

Tussen het fysieke geweld van de professionele teams houdt het Mitsubishi Mountainbiketeam zich ook deze tweede etappe staande met opnieuw een 9e plaats. Bram Rood: “Ik heb vandaag vreselijk afgezien, met hulp van Ramses hebben we samen toch een constante race kunnen rijden en onze top tien klassering kunnen behouden. Het was een mooie wedstrijddag met 2 zeer technische afdalingen. “

Bram ziet af in de Transalp en finisht als 9e in de tweede etappe

Rust na de race? Niet echt want naast het eten, douchen en fietsonderhoud, moet ook de was gedaan worden.