Tim Smeenge wint na lange solo de Drenthe 200 marathon  

Met Teus Ruijter, Gerben Mos, Tim Smeenge, Ramses Bekkenk en Rozanne Slik stond het KMC team vanmorgen om zes uur aan de start van de Drenthe 200 in Roden. Bij het oversteken van de N858 nabij Norg waren het Tim Smeenge, Gerben Mos en Jelle-Wietse Jongedijk die zich op een zware passage afscheidden van de kopgroep. Het tempo van Smeenge lag dusdanig hoog dat hij even later  al alleen op kop kwam te liggen en die positie ook niet meer uit handen gaf. Na een solo van 190 kilometer kwam hij met een voorsprong van bijna 22 minuten op Bas Peters aan in Roden. Laurens ten Dam kwam een minuut na Peters als derde binnen.

Ploeggenoot Teus Ruijter leek lang op weg naar het brons maar moest in de slotfase medevluchter Bas Peters laten gaan en zag even later ten Dam voorbij komen. Kort achter Ruijter kwam Gerben Mos als vijfde binnen gevolgd door Julius van den Berg en Ramses Bekkenk op de plaatsen zes en zeven.

‘Ik kwam al vrij snel alleen voorop te rijden en omdat ik mij goed voelde besloot ik alleen door te gaan. Bij Loon kreeg ik te horen dat ik al vier minuten voorsprong had en dat gaf veel zelfvertrouwen want ik reed zeker niet maximaal. Mooi om op deze manier met zo’n lange solo zo dicht bij huis te winnen.’, aldus Smeenge. Ploeggenote Rozanne Slik haalde, door de kou bevangen, helaas de finish niet.