Tim Smeenge wint in Amerongen

Een schitterende ronde van dertig kilometer en ruim 500 hoogtemeters moest vandaag drie keer afgelegd worden tijdens de mountainbike marathon in Amerongen. Tim Smeenge was de sterkste en was na drie uur zeven minuten weer binnen. Wim de Bruin was de snelste sprinter van de drie achtervolgers en verwees Teus Ruijter en Chris van Dijk naar de derde en vierde plaats. Gerben Mos kwam als 9e binnen en Rozanne Slik als 6e.

‘De eerste twee ronden hebben we met ons vieren gereden. Bij het ingaan van de laatste ronde heb ik op een klim versneld en reed ik weg en wist mijn voorsprong naar de finish uit te bouwen. Volgende week start ik vlak bij huis in de Hondsrug classic in Gasselte waar ik vorig jaar Nederlands Kampioen werd. Op 8 oktober staat dan het NK marathon tijdens de Bart Brentjens Classic op mijn programma en daar ga ik er alles aan doen om mijn titel te prolongeren.’, aldus Smeenge.