Sterk optreden Tim Smeenge en Roel Verhoeven in de BeMC

Tim Smeenge en Roel Verhoeven starten afgelopen donderdag met een solide proloog in de Belgian Mountanbike Challenge (BeMC) waarin ze als 11e en 13e eindigden achter winnaar Mathieu van der Poel. De regen en lage temperaturen zouden de vier daagse mountainbike etappe koers met start en finish in La Roche tot een zware editie maken.

Na de proloog reed Smeenge op vrijdag een sterke eerste etappe waarin hij als 7e binnen kwam. Helaas had Verhoeven met pech af te rekenen en passeerde pas als 26e de meet. Die teleurstellende dag maakte Verhoeven op zaterdag meer dan goed door lang met winnaar van der Poel en Hans Becking aan de leiding te rijden en uiteindelijk als 4e te finishen. Ook Smeenge had een goede dag en pakte de 6e plaats onder loodzware omstandigheden.

De afsluitende etappe op zondag over 62 kilometer was wederom een prooi voor van der Poel die daarmee ook het eindklassement op zijn naam schreef voor Becking. Met een 6e en 8e plaats kwamen Verhoeven en Smeenge opnieuw sterk voor de dag en in het eindklassement eindigden Smeenge en Verhoeven op de 5e en 8e plaats. Volgend weekend staan beide mannen met KMC ploeggenoten Gerben Mos en Karen Brouwer aan de start in het Duitse Willingen.