Stefan Vreugdenhil en Martin Schuttert winnen 11 steden MTB marathon

In drie dagen over 440 kilometer als koppel langs de Friese 11 steden route op de mountainbike is in het kort de 11 steden MTB marathon. Volgens het Enduro principe zijn er 5 tijdsproeven ingebouwd die het klassement bepalen. In de tussen liggende tijd mag in eigen tempo gereden worden.

Op vrijdag werd gestart met een etappe over 120 kilometer van Dokkum naar Bergum met tegen het einde een tijdsproef over 45 kilometer. Vreugdenhil en Schuttert wisten deze meteen als snelste af te leggen. De dag erna ging het over 140 kilometer van Bergum naar Molkwerum. Ook hier waren zij het snelste in de eerste tijdsproef over 25 kilometer en tweede in de laatste proef over 35 kilometer door de bossen van Gaasterland. Op dag drie werd er vertrokken uit Molkwerum en via Harlingen over 180 kilometer terug naar Dokkum gereden waarbij ook beide tijdsproeven over 35 en 20 kilometer gewonnen werden.

“Twee maanden terug vroeg Martin me om samen aan dit evenement deel te nemen. Aangezien ik ook veel op de weg rijd ligt het me zeker en ik ben altijd wel in voor een uitdagende koers. Knap hoe de organisatie zoveel bossen, paden, dijken, weilanden en zo nu en dan een verharde weg aan elkaar heeft weten te knopen tot een route van 440 kilometer!”, aldus Stefan Vreugdenhil.