Regen, wind en (Alb Gold) pasta

Alle regen die wij op vrijdagavond en zaterdagochtend over ons heen gestort kregen trok in de loop van zaterdag richting Zuid Duitsland. Dat hebben ze geweten tijdens de 16e editie van de Alb Gold Trophy! Voor het Mitsubishi Mountainbiketeam staan Karen Brouwer en Ramses Bekkenk aan de start, met dank aan de nieuwe casual kledingsponsor Dare2B die tevens sponsor is van de Alb Gold Trophy.

Karen Brouwer: “Ik startte vandaag op de langstrecke, 93 km. Het was een snel parcours en niet alleen de hoge snelheid was een uitdaging, ook de weersomstandigheden! De regen en wind waren een factor die het extra zwaar maakten. In het begin had ik moeite om het juiste ritme te vinden maar na een half uurtje ging het beter. Ik ben gedurende deze wedstrijd een paar levens verloren! Schakelen, remmen en eten was er het laatste stuk niet meer bij…..door de kou zat ik op de fiets met het verstand op nul. Na 93 km en 3,50 uur kwam ik als derde vrouw en 53ste algemeen over de finish, moe, koud maar voldaan.”
De race bij de vrouwen werd gewonnen door Birgit Söllner (Team Firebike Drössiger), voor Gabi Stanger (Team Centurion Vaude) en Karen Brouwer.

Kou, regen, wind en een snel parcours, het lijken wel de ingrediënten voor een strandrace. Hoe dacht Ramses daarover? Ramses Bekkenk: “Weinig strand vandaag, wel veel bagger… De wedstrijd begon met een grote kopgroep waarbij er steeds meer renners “afwaaiden” door het hoge tempo. Uiteindelijk waren we nog met z’n vieren en op een lange klim zette ik een demarrage in die niemand kon volgen. In het laatste uur wist ik mijn voorsprong verder uit te bouwen en finishte ik als eerste in 3.09h met een voorsprong van 6 minuten op Matthias Pfrommer (Team Haico Racing) en 8 minuten op Matthias Gaertner (Black Tusk Racing). Een mooie overwinning en tevens een prima prelude voor volgend weekend (NK Marathon in Limburg).

Winnaar Ramses met een grote zak Alb Gold pasta