Karen Brouwer 3e in Dordrecht

Dordrecht? Was daar afgelopen zondag een mountainbikewedstrijd? Het antwoord is nee, Karen Brouwer van het Mitsubishi Mountainbiketeam startte zondag in haar eerste nationale cyclocross. Door de gewijzigde KNWU-regels mocht Karen in haar Mitsubishi-Koga teamkleding starten en ging zij door waar ze het hele seizoen al goed in is, het grossieren van podiumplaatsen. In Dordrecht kwam Karen als 3e over de finish bij de vrouwen/junior vrouwen/nieuweling meisjes.

Karen: “Dit is iets nieuws voor mij en ik heb er echt naar uitgekeken! Mijn 1e nationale cyclocross in Dordrecht. Het was een schitterend rondje, met hoogtemeters, snelle stukken, stukjes singletrack en een looppassage in de vorm van een trap.
40 Minuten, dat moet makkelijk lukken dacht ik, maar oef wat is dat cyclocrossen intensief! Kortom, een heel pittige wedstrijd, maar erg mooi om te doen.
Ik begon ergens rond plek 7, en na de 1e volle ronde zat ik bij nummers 2-4. Die ging ik voorbij op jacht naar nummer 1. Ik kwam dichterbij maar kon m’n tempo niet vasthouden. Laatste 2 rondjes waren zwaar! Uiteindelijk passeerde Lana Verberne mij nog en zodoende kwam ik als 3e over de finish. Toch een leuk begin van het crossseizoen!”

De cross in Dordrecht werd gewonnen door Yara Kastelijn, Lana Verberne werd tweede en Karen Brouwer van het Mitsubishi Mountainbiketeam derde.