Ramses Bekkenk wint Sram beachrace in Noordwijk

Aan de Noordzeekust vond dit weekend de vierde editie van de strandrace Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk plaats. Naast strandspecialisten als Ramses Bekkenk en Bram Rood stonden ook Bart Brentjens en Sebastian Langeveld aan de start. 

 Met de wind in de rug reed een grote kopgroep met daarbij de Koga renners Bram Rood, Ramses Bekkenk en Stefan Vreugdenhil richting het keerpunt bij Ijmuiden. Bekkenk moest echter door het hoge tempo voor de  wind lossen uit de kopgroep. “Ik had het even lastig in het begin en werd er gewoon af gereden. Door gewoon tempo te blijven rijden kon ik toch weer vooraan aansluiten. Als ploeg waren we met Stefan en Bram in de kopgroep goed vertegenwoordigd en in de finale ben ik met Tibor Zwaan weg gesprongen. Toen nog volle bak door de laatste zandstrook en de winst was binnen al kwam Stefan nog dicht bij. ”, aldus Bekkenk.

 

Vreugdenhil reed sterk door de laatste zandstrook en pakte zo de tweede plaats voor Bram Imming. Bram Rood bolde uit naar de finish na veel werk te hebben verzet om de vlucht van Ramses af te schermen.

Foto’s Femke Hof en Gerda Vreugdenhil